Pages

Tuesday, October 5, 2010

ၾကာဇံသုပ္

Rice Vermicelli Salad (Myanmar Style)

အစ္မတစ္ေယာက္ စားခ်င္တယ္ ဆိုလို႔ လုပ္ေပးခဲ့တဲ့ ၾကာဇံသုပ္ပါ
ၾကာဇံနဲ႔အာလူးကို အဓိကထားျပီး အခ်ိဳသုပ္တဲ့ပံုစံပါ

ဟင္းခါး ပူပူစပ္စပ္ေလးနဲ႔ တဲြေသာက္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္ ၊ လိုေနတဲ့ အစပ္အရသာ ျပည့္စံုသြားတယ္လို႔ ခံစားရတယ္

ဆီခ်က္ဝါဝါေလးက မပါမျဖစ္ေပါ့ ၊
(Before:)

(After:)


ကြ်န္မအတြက္ေတာ့ အစားအစာ ဆိုတာ ကြ်န္မခ်စ္တဲ့၊ခင္တဲ့သူေတြကို ခ်စ္ခင္ေၾကာင္းျပတဲ့ အမွတ္အသားတစ္ခုပါပဲ
Food is one of the way I show my love to my loved ones.

Friday, September 24, 2010

အာလူးႏွပ္

Potato in Egg

အာလူး ၾကိဳက္ရဲ႕ လား မသိဘူး
ၾကက္ဥေရာ ၾကိဳက္ရဲ႕ လား မသိဘူး
(ကိုေလးျဖဴ လိုေမးၾကည့္တာ း))
ႏွစ္မ်ိဳးလံုး ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ဆက္ဖတ္ေနာ္ း)



ဒီဟင္းက ေမေမခ်က္ေနက် ဟင္းတစ္မ်ိဳးပါ ၊ ေလေျပကေတာ့ သိပ္ၾကိဳက္ေပါ့ း)

အာလူးကို အခံြႏႊာ ေရေဆးျပီး ေရစိမ္ထားပါ (အာလူးအေစးေတြက ေလသလပ္ရင္ အာလူးကိုညိဳသြားေစလို႔ပါ)
အာလူးကို လက္သန္းတစ္ျခမ္းအရြယ္ေလာက္အထူ အဝိုင္းေလးေတြလွီး ၊ အဲဒီအဝိုင္းေလးေတြကို အစိပ္ေလးေတြ ျပန္စိပ္ပါ
စိပ္ျပီးရင္ ေရေသခ်ာျပန္ေဆးပါ(ညိဳသြားမွာ စိုးလို႔ပါ)
ျပီးရင္ အာလူးေတြကို ေရစစ္ထားပါ

ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီပူလာျပီဆိုရင္ နႏြင္းနည္းနည္းထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
ေရစစ္ထားတဲ့ အာလူးေခ်ာင္းေလးေတြ ထည့္ျပီး အသာေမႊေပးပါ
အာလူးေလးေတြ အေရာင္ေျပာင္းျပီး ၾကည္ၾကည္ေလး ျဖစ္လာပါလိမ့္မယ္

ၾကက္သားမႈန္႔ (ဒါမွမဟုတ္ ဆားနည္းနည္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္း) ထည့္ျပီး ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ
အာလူးႏူးေအာင္ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ



အာလူးႏူးျပီး ဆီျပန္ခါနီးအခ်ိန္မွာ ၾကက္ဥထည့္ေမႊပါ
(ၾကက္ဥက ေခါက္မထားလည္း ရပါတယ္ ၊ ေလေျပေတာ့ အာလူးအိုးထဲ ထည့္ေမႊလိုက္တာပါပဲ း))

ၾကက္ဥဖတ္ေလးေတြက်က္ျပီး ဆီျပန္လာျပီဆို စားလို႔ရပါျပီ

Friday, September 17, 2010

ပဲေစာင္းလ်ားသီးသုပ္ း)

Winged Bean Salad (Myanmar Style ;)


မေတြ႔တာ အေတာ္ၾကာသြားျပန္ျပီေနာ္
post မတင္တာၾကာလို႔ ရွိတာေလး တင္လိုက္ပါတယ္ း)
စားၾကပါဦး



ပဲေစာင္းလ်ားသီးကို အစိမ္းေရာင္မေပ်ာက္ေအာင္ ျပဳတ္၊ ေရစစ္ျပီး မထူမပါးေလး လွီးပါတယ္
ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ေရစစ္ထားတာရယ္ ၊ ေျမပဲေလွာ္ မညက္တညက္ ေထာင္းထားတာရယ္၊
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ ၊ ငရုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔ ၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းစီရယ္
နႏြင္းနဲ႔ခ်က္ထားတဲ့ ဆီခ်က္ေမႊးေမႊးေလးရယ္နဲ႔ အသာေရာျပီး နယ္လိုက္ရင္ ရပါျပီ
အသုပ္လို႔ ေျပာတာထက္ သနပ္လို႔ေျပာရင္ ပိုမွန္မယ္ထင္ပါတယ္
း)

Sunday, June 6, 2010

နန္းၾကီးသုပ္ :)

Myanmar noodle salad (different styles)

မေတြ႔တာ အေတာ္ၾကာသြားျပန္ျပီေနာ္
နန္းၾကီးသုပ္ စားၾကပါဦး

ဒီေအာက္မွာ ေခါက္ဆဲြရွိတယ္ း)

ငယ္ငယ္တုန္းက အေဒၚအိမ္မွာ အလွဴလုပ္ရင္ ေကြ်းတဲ့ခ်က္နည္းမ်ိဳး စားခ်င္တာ ၊ သူတို႔က အုန္းႏို႔ထည့္တယ္ေလ

အခုေတာ့ ၾကက္သားခ်က္တဲ့အထဲမွာ ႏို႔မႈန္႔ကိုေဖ်ာ္ျပီး နည္းနည္း ထည့္ခ်က္ထားတာ း) ေကာင္းပါတယ္ း)

လက္အိပ္စြပ္ျပီး နယ္ထားတာပါ း)


ဓါတ္ပံု မရိုက္တာၾကာလို႔လားမသိဘူး ၊ ရိုက္ရတာ ခက္သလိုပဲ
ေမလတုန္းက niceflavour (ဒီဘေလာ့) ရဲ႕ တစ္ႏွစ္ျပည့္ပါ
ပိုစ့္တင္ခ်င္ေပမယ့္ ဘာမွမလုပ္ျဖစ္ခဲ့ဘူး

Sunday, March 7, 2010

dumpling :P

မေတြ႔တာ ၾကာသြားျပန္ျပီေနာ္
ဘေလာ့ေလာက.. ကမိတ္ေဆြမ်ားကို သတိရေနပါတယ္ း)
ဖက္ထုပ္ စားၾကပါဦး ။ ၾကက္သားနဲ႔လုပ္ထားတာပါ ။

ၾကက္ၾကိတ္သားကို ပဲငန္ျပာရည္အၾကည္ ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး ၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ပါးပါးလွီး နည္းနည္းစီနဲ႔ နယ္ပါတယ္
ဖက္ထုပ္ဖတ္ေလးေတြထဲ အဲဒီအဆာထည့္၊ ေရနည္းနည္းနဲ႔ ဖက္ကိုသုတ္ျပီး ပိတ္ ၊ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ပံုေလး ေခါက္လိုက္ျပီးေတာ့ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္လည္း ရပါတယ္ ၊ ေပါင္းလို႔လည္း ရတယ္ ၊ ေရနည္းနည္းနဲ႔ ျပဳတ္လည္း ရပါတယ္ း)

မ်ားမ်ားၾကည့္ရေအာင္ ပံုမ်ားမ်ားတင္လိုက္ပါတယ္

တစ္ခုတည္းကို အနီးကပ္ရိုက္ထားတဲ့ပံု ၊ အၾကီးခ်ဲ႕ ၾကည့္ပါလား ၊ ခ်စ္စရာေလး

ဒါက ေပါင္းထားတာပါ

Tuesday, February 2, 2010

ပုစြန္ ဂဏန္းဟင္း

Spicy Prawn

မဂၤလာပါ ၊ မေတြ႔တာၾကာျပီေနာ္ း)
ဒီဟင္းေလးက မဆလာမ်ားမ်ားအုပ္ျပီး အရည္ဆမ္းစားရတဲ့ ဟင္းမ်ိဳးေပါ့



















ပုစြန္ကို ေရေဆး ၊ ေခါင္းတစ္ဝက္ေလာက္ကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ ၊ ေျခလက္ေလးေတြနဲ႔ အျမီး ျဖဳတ္
ေခ်းအိပ္၊ ေခ်းေၾကာင္းထုတ္ထားပါတယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ၾကက္သြန္နီ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစင္းျပီး ဆီသတ္ ၊ ႏြမ္းလာရင္
နႏြင္း နဲ႔ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ထည့္ေမႊ
ေရေဆးျပီး သန္႔ထားတဲ့ ပုစြန္ေတြ ထည့္ေမႊပါတယ္
ျပီးမွ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီးတည္
ေရဆူလာျပီဆိုရင္ ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ျပီး မဆလာ ခတ္ပါတယ္
မန္က်ည္းမွည့္ အရည္ေဖ်ာ္ထားတာကို ဇြန္းေလးနဲ႔ ခ်ိန္ျပီးထည့္ပါတယ္
တစ္ခါတည္း အမ်ားၾကီးထည့္ရင္ ခ်ဥ္သြားမွာ စိုးလို႔ပါ
အရသာ ျမည္းၾကည့္ျပီး ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ စားလို႔ရပါျပီ


















ဘေလာ့ေလးကို ေသမသြားေစခ်င္လို႔ တစ္လတစ္ပုဒ္ေလာက္ေတာ့ တင္ႏိုင္ေအာင္ ၾကိဳးစားေနပါတယ္
January မွာ ပိုစ့္မတင္ျဖစ္တာ ႏွေမ်ာလိုက္တာ

Saturday, December 12, 2009

မွ်စ္ေၾကာ္ခ်ဥ္စပ္ း)

Fried Bamboo Shoots (Sour & Spicy)

မွ်စ္ကို ခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ထားတာပါ ၊ စားလို႔ေကာင္းတယ္ း)

မွ်စ္ကို ျပဳတ္ ၊ ေရစစ္ျပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔နယ္ပါတယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါးပါးလွီးကို နည္းနည္းညိဳတဲ့အထိ ဆီသတ္
လွီးထားတဲ့ ျငဳပ္သီးစိမ္းထည့္ေမႊ
ျပီးေတာ့ အရသာနယ္ထားတဲ့ မွ်စ္ကိုထည့္ေမႊပါတယ္
မွ်စ္ေလးေတြ နည္းနည္း ေျခာက္လာရင္ ရပါျပီ

စားေတာ့မယ္ဆိုမွ သံပုရာသီးေလး တစ္ျခမ္းေလာက္ ညွစ္လိုက္ပါ
သံပုရာခံြပါးပါးလွီးထားတာ နည္းနည္းျဖဴးျပီး အလွျပင္လို႔လည္း ရပါတယ္

အသားထည့္ေၾကာ္ခ်င္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ျပီးတဲ့ အခ်ိန္မွာ ထည့္ ၊ ေရနည္းနည္းနဲ႔ က်က္ေအာင္ အရင္လုပ္လိုက္ပါ
အသားက်က္ျပီး ဆီျပန္လာမွ က်န္တဲ့ ျငဳပ္သီးစိမ္းတို႔ ၊ မွ်စ္တို႔ ထည့္တာေပါ့
စားၾကပါဦး း)