Pages

Sunday, November 1, 2009

ငါးေပါင္း

My Steamed Fish :)





လာလည္တဲ့သူေတြနဲ႔ မေတြ႔ရတာ ၾကာျပီေနာ္
စားၾကပါဦး
း)

ငါး အေကာင္လိုက္ကို ပါးဟက္ထုတ္ ၊ အေၾကးထိုး ၊ ဆူးေတာင္ ျဖဳတ္၊ ဗိုက္ခဲြျပီး ကလီစာထုတ္ထားပါတယ္
ေရ ေသခ်ာေဆးျပီး ခ်င္းအမွ်င္ေလးေတြ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ လွီးထားတာေတြ ၊ ဆား ၊ ရွာလကာရည္နည္းနည္း ၊ ပဲငန္ျပာရည္ အၾကည္ ၊ အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္း နဲ႔ နယ္ ၊ ေပါင္းမယ့္ ပန္းကန္ျပားထဲ ထည့္ပါတယ္
ေစာက္နက္တဲ့ ဒယ္အိုးျပားနဲ႔ ေရဆူေအာင္တည္ ၊ ေရဆူလာရင္ ငါးပန္းကန္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ ၊ အဖံုးအုပ္ျပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းပါတယ္
ဒယ္အိုးထဲက ထုတ္ျပီး ပူပူေႏြးေႏြး ရွိတုန္းမွာ သံပုရာရည္ နည္းနည္းညွစ္ ၊
ျဖတ္ထားတဲ့ နံနံပင္ ၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ မညက္တညက္ ေထာင္းထားတဲ့ ေျမပဲေလွာ္ ၊ သံပုရာသီးကြင္းေလးေတြ နဲ႔ အလွျပင္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ
ဘယ္လိုခ်က္လဲ ေမးထားတာ ေရးဖို႔ ေနာက္က်သြားလို႔ စိတ္မရွိၾကပါနဲ႔ေနာ္

ဒီမွာလည္း ငါးေပါင္းနည္းေတြ း)
(let me show your links, thank you :))
1. http://mgwaiyan.blogspot.com/2009/01/blog-post.html
2. http://smokenspice.blogspot.com/2007/10/blog-post_27.html
3. http://moemoestar.blogspot.com/2009/08/blog-post_09.html
4. http://rasamalaysia.com/steamed-fish-recipe/

7 comments:

PAUK said...

ယိုးဒယားငါးသ႔ပုရာေပါင္းလား
စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ..
ၾကိဳက္တယ္..။။

စႏၵကူးေမ said...

စားတယ္..စားတယ္..အကုန္ကိုစားတယ္..
အရမ္းလွတာဘဲ... ပံုေလးေရာ..ငါးသံပုရာခ်က္တာလား..
မႏၱေလးမွာတစ္ခါစားဖူးတယ္.. မခ်က္တတ္လို႔ မစားရေတာ့ဘူး..
ပံုေလးေတြ႔တာနဲ႔ကို စားခ်င္စိတ္ေတြျဖစ္ that's it.. :)

သိဂၤါေက်ာ္ said...

စားခ်င္စရာေလး.. သြားေရက်လိုက္တာ..

Shinlay said...

ခ်က္စားအံုးမယ္။

ThuHninSee said...

ဘယ္လိုေပါင္းတာလဲညီမ။
နည္းေပးပါအုံး။

Aung M said...

ေပါင္းနည္းေၿပာပါအံုးအစ္မေရ အိမ္ကမိန္းမကိုလုပ္ေက်ြး၇ေအာင္

ThuHninSee said...

ေက်းဇူးပဲ။ တကယ္ပဲ စားခ်င္စရာေလးကြဲ႔။

Post a Comment