Monday, September 21, 2009
Taiwanese Glutinous Rice :)
ေကာက္ညင္းဆန္နဲ႔ မိႈကို ညကတည္းကေရစိမ္ထားပါတယ္
မနက္က်ေတာ့ ဆန္နဲ႔မႈိကို ေရစစ္ ၊ မိႈကို ရိုးတံေလးေတြဖယ္ျပီးထည့္ပါတယ္
ေျမပဲျပဳတ္ ၊ ဝက္သားခ်က္ျပီးသား ၊ ဆီနည္းနည္း ၊ ခရုဆီ ၊ တရုတ္ငံျပာရည္ အၾကည္ ၊ အေနာက္ ၊ ဆား ၊ သၾကား ၊ (ငရုတ္ေကာင္းၾကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နည္းနည္း)ထည့္ျပီး ေရာေမႊပါတယ္
ဆန္က ေရစိမ္ထားတာျဖစ္လို႔ ရိုးရိုးခ်က္ေနက်ထက္ ေရထက္ဝက္ေလွ်ာ့ထည့္ပါတယ္
ျပီးေတာ့ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ ေပါင္း ၊ ခလုပ္တက္ရင္ ေကာက္ညင္းမေၾကေအာင္ အသာေမႊ၊ ခလုပ္ျပန္ႏွိပ္ျပီး ျပန္ခ်က္ပါတယ္
ေနာက္တစ္ေခါက္ ခလုပ္တက္ရင္ေတာ့ ေကာင္းေကာင္းနပ္ပါျပီ
ဖက္အလြယ္တကူ မရတာမို႔ မထုပ္ေတာ့ပဲ ေပါင္းပဲေပါင္းလိုက္ပါတယ္
ဓါတ္ပံုမွာျမင္ရတာက ပလတ္စတစ္အိပ္ထဲထည့္ျပီး ပံုသြင္းထားတာပါ း)
ဒါက အလြယ္နည္းေပါ့ ၊ တကယ္ေသခ်ာလုပ္ခ်င္ရင္ ဒီထက္ျပည့္စံုတဲ့ နည္းေတြ ရွိပါတယ္
ေအာက္မွာလည္း တစ္ခုညႊန္ထားတယ္ေနာ္ း)
recipe credit : http://littleguykitchen.blogspot.com/2006/12/taiwanese-glutinous-rice-dumplings.html
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
စားခ်င္လိုက္တာ .. ဟီးဟိ
21 Sep 09, 07:02 PM
sdl: http://niceflavour.blogspot.com/2009/09/taiwanese-glutinous-rice.html ဝက္သားေကာက္ညွင္းထုပ္ေတြ ရွလြတ္
လုပ္တာလား ဝယ္စားတယ္ထင္လုိ႕။ မွားသြားတယ။္
ေမြးေန႔လာတယ္ေနာ္
ေကာက္ညွင္းထုပ္စားသြားတယ္
စုစု ၊ အစ္မစူးႏြယ္
ေက်းဇူးေနာ္ း)
အစ္မကြမ္း
လုပ္စားတာပါ
း)
အစ္မ SDL ေရာ ၊ NSA ေရာ ေက်းဇူးပါ
း)
ဝက္သားဟင္းကို ဘယ္လိုခ်က္လဲဆိုတာ ေျပာျပပါလား။ လုပ္စားခ်င္လို႕
ဝက္သားက ရိုးရိုးပါပဲ ။ ပဲငန္ျပာရည္အေနာက္ ၊ သၾကား ၊ ဆား ၊ ရွာလကာရည္နည္းနည္းနဲ႔ ခ်က္ထားတာပါ ။ လာလည္တာ ေက်းဇူးပါ း)
Post a Comment