Pages

Saturday, July 25, 2009

မုန္လာဥပိုးတီသုပ္

Sour and spicy radish salad

မုန္လာဥကို ေရေဆး၊ အခံြခြာ ၊ ပိုးတီလွီးပါတယ္
ဆား ဇြန္းၾကီးႏွစ္ဇြန္းနဲ႔ နာနာနယ္ ၊ အစပ္အခါးရည္ေတြထြက္ေအာင္ ညွစ္ပစ္ရပါတယ္
ပိုးတီလွီးထားတာ ျပတ္မသြားေအာင္ေတာ့ ဂရုစိုက္ပါ

ျပီးရင္ ေရစင္ေအာင္ေဆး ၊ အခ်ဥ္ရည္ (ရွာလကာရည္ ၊ ေရွာက္ရည္ ၊ သံပုရာရည္)တစ္ခုခုနဲ႔ နယ္ျပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
ႏွပ္ျပီးရင္ ဆားေတြ ၊ အခ်ဥ္ေတြ စင္သြားေအာင္ ေရျပန္ေဆး ၊ ေရစင္ေအာင္ ျပန္ညွစ္ပါ
ပိုးတီအစြန္းနားေလးကို နည္းနည္းဖဲ့ျပီး ျမည္းၾကည့္ပါ ၊
အစပ္အခါး အရသာ မက်န္ေတာ့ရင္ သုပ္လို႔ ရပါျပီ

ဆားနဲ႔ အခ်ဥ္ အရသာ နည္းနည္းက်န္တာမို႔လို႔ အခ်ဥ္၊ အငန္ကို လိုသေလာက္ပဲ ထပ္ထည့္ပါ
ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး ၊ အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္းထည့္ ၊ ႏွမ္းေလွာ္နည္းနည္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ျဖဴးျပီး ႏွံ႔ေအာင္နယ္ေပးရင္ ရပါျပီ
အစာေၾကတဲ့ မုန္လာဥျဖဴပါ း)

*******************************************************************************************
+ Rinse and peel radish
+ Slice it to small pieces
+ Mix with salt and leave for about 15 minutes
+ Squeeze and rinse the radish slices.
+ Soak in vinegar for about 15 minutes.
+ Rinse and squeeze again
+ Mix with shredded chili , MSG , sesame and fried garlic.
+ Enjoy :)

6 comments:

sskyaw said...

အရမ္းၾကိဳက္တယ္ ဒါေပမဲ့ အဲလုိ မျပတ္ေအာင္ေတာ့ မလွီးတတ္ဘူး .. ဟီးဟိ

PAUK said...

ထမင္းျဖဴေလးနဲ႔
ခ်က္ဟင္း ေလးနဲ႔
ဒီအသုတ္ေလးနဲ႔...ေကာင္းမွ ေကာင္း

avocado said...

အဲလိုမလွီးတည့္ဘူး မမေလေၿပ ဘယ္လိုလွီးရတာလဲေၿပာၿပေပးပါ စားခ်င္တယ္

လြတ္ျငိမ္းေလေျပ (breeze) said...

ေထာေထာေရ
မုန္လာဥကို ခပ္ေစာင္းေစာင္း ေစြေစြေလး ျဖစ္ေအာင္ လွီးပါတယ္
အခ်ပ္လိုက္လွီးသလို စဥ္းတီတံုးနဲ႔ဓား ထိတဲ့အထိ မလွီးဘဲ မုန္လာဥရဲ႕ တစ္ဝက္ေလာက္ ဓားစိုက္လွီးမိျပီဆိုရင္ ရပါျပီ
ဓားလွီးရာေလးေတြ အေစာင္းညီပါေစ
မုန္လာဥ အရင္းကအဖ်ားအထိ လွီးျပီးရင္ မလွီးရေသးတဲ့ဘက္ျခမ္းကိုလွည့္ျပီး အဲဒါမ်ိဳး ထပ္လွီးပါ
မုန္လာဥ ျပတ္မသြားေအာင္ေတာ့ ဂရုစိုက္ပါ
ျပီးရင္ လွီးထားတဲ့ မုန္လာဥကို ဆဲြၾကည့္ပါ ၊ ပိုးတီလွီးတာ အဆင္ေျပရင္ အလႊာေလးေတြျဖစ္ျပီး အလ်ားရွည္ေအာင္ ဆဲြလို႔ရပါတယ္
လုပ္ၾကည့္ျပီး ျပန္ေျပာျပေနာ္ း)

avocado said...

ဟုတ္ကဲ့ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္မမေလေၿပ ေထာေထာစမ္းၿပီးရင္ၿပန္ေၿပာၿပမယ္ေနာ္ :)

မိုးေကာင္းသူ said...

စားခ်င္စရာႀကီးေနာ္။ ေလေျပက ပုိးတီလဲ လွီးတတ္တယ္။

Post a Comment