Myanmar style rice snack
ထန္းလ်က္ခဲ ေသးေသးစိတ္ ၊ မုန္႔ႏွစ္ထဲ ထည့္ျပီးလံုးပါတယ္
မုန္႔ႏွစ္က ေကာက္ညင္းမႈန္႔ ငါးဆ၊ ဆန္မႈန္႔ တစ္ဆ ဆို အဆင္ေျပပါတယ္ (မမလုလု..ဆီက သိရပါတယ္)
ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ေရေႏြးအိုးထဲ ထည့္ျပဳတ္ပါတယ္ ၊ ေရေပၚ ေပၚလာရင္ ခ်က္ခ်င္းမဆယ္ေသးဘဲ ခဏထားပါတယ္ ၊
မုန္႔ႏွစ္ေသခ်ာက်က္ေအာင္ပါ
ျပီးရင္ စကာနဲ႔ဆယ္ ၊ ေရေအးထဲစိမ္ပါတယ္
အဲဒီ စိမ္တဲ့ေရ ပူလာရင္ ေရေအးလဲေပးဖို႔ လိုပါတယ္
အုန္းသီးမႈန္႔ျဖဴးျပီး စားလို႔ရပါျပီ ၊ ေလေျပေတာ့ အုန္းသီးမႈန္႔ မရွိလို႔ ဒီတိုင္းေလးပဲ စားလိုက္ရပါတယ္ း)
*********************************************************************************************
One of Myanmar style rice snack made with glutinous rice flour and jaggery.
+ make small pieces of jaggery.
+ mix 5 parts of glutinous rice flour with a part of rice flour , add small amount of water to get a paste.
+ stuff jaggery in rice flour paste and shape as a ball.
+ put these rice balls into boil water and leave until the balls become floating.
+ take these balls out and put them into water (I mean water at normal temperature) to let them cold.
+ take out from water, drain and taste it :)
+ you can also garnish with shredded coconut.
Thursday, July 23, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
8 comments:
မုန့္လံုးေရေပၚေလးၿမင္ေတာ့ ဆြမ္းေတာ္တင္ခ်င္တာ။ဟီးဟီး။ ၿမဳပ္ေနတာေတြၿပန္ေပၚ ေအာင္လို ့:D
မုန့္လံုးေလးေတြၿမင္ေတာ့ ဆြမ္းေတာ္ကယ္ခ်င္တာ.. ၿမဳပ္ေနတာေတြေပၚလာေအာင္လို ့:D
၃ ခါမန့္သြားတယ္ၾကိဳက္လို ့ :P
လုပ္စားမယ္.. ;) ေက်းဇူး
လုပ္စားၾကည့္ဖို႔ အင္အားမရွိဘူးး
ဒါမဲ့..လုပ္လဲ စားၾကည့္ခ်င္တယ္..
အုန္းသီးမပါမျဖစ္ထည့္ရမွာ..
လာငမ္းသြားပါသည္ ပစၥည္းကမစံုေတာ့ လုပ္စားလို႔ရမွာဟုတ္ဘူးဗ်ာ စားခ်င္လိုက္တာ ျမန္မာျပည္ကို သတိရသြားမိသည္
မုန့္လံုးေရေပၚၾကိဳက္တယ္ မမေလေၿပ ဒါေပမယ့္အမ်ားၾကီးေတာ့မစားႏိုင္ဘူး မုန့္လံုးေရေပၚလံုးရတာပိုသေဘာက်တယ္ ေဆာ့ေနတာေလ ဟီးး လူၾကီးေတြၾကားထဲမွာ သူတို့ေၿပာတာေတြနားေထာင္ရင္း ေဆာ့ရင္းလံုးေနတာ ေပ်ာ္စရာၾကီး ငယ္ဘ၀ကိုၿပန္သတိရသြားသည္
ေစာေစာေျပာေရာေပါ႔ မုန္႔လုံးေရေပၚလာလုံးကူးေပးမွာေပါ႔။ ခုေတာ႔ အားနာနာနဲ႔ပဲ စားသြားတယ္။ မုန္႔လုံးေရေပၚထည္႔ထားတဲ႔ ပန္းကန္က ေစ်းႀကီးတယ္ေနာ္႔။ အစ္မမွာ ၂ ပန္းကန္ရွိတယ္။ ကဲြမွာေၾကာက္လုိ႔ အလွပဲထားထားတယ္။ :D
Post a Comment