
ဒီ sushi ေလးေတြက လက္နဲ႔ပဲ လိပ္ထားတာပါ
ထမင္းကို နည္းနည္းေစးေအာင္ နယ္လိုက္ရင္ ဝါးယင္းလိပ္မသံုးလည္း လိပ္လို႔အဆင္ေျပပါတယ္
တစ္ေယာက္စာထမင္းကို ရွာလကာရည္ ဇြန္းၾကီးႏွစ္ဇြန္း ၊ သၾကား ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္း ၊ ဆားဇြန္းေသး တစ္ဝက္ေလာက္နဲ႔နယ္
ေရညိွရြက္အၾကီးေပၚ ျဖန္႔ခင္း (ထမင္းကို ေရညိွအျပည့္ မခင္းရပါဘူး ၊ ေဘးပတ္လည္မွာ တစ္လက္မစီေလာက္ ေနရာခ်န္ထားတာ ေကာင္းပါတယ္)
(လက္နဲ႔လိပ္မယ္ဆိုရင္ ေရညိွေပၚ ထမင္းခင္းတဲ့အခါ ၊ ထမင္းေပၚ အဆာခင္းတဲ့အခါ နည္းနည္းဖိျပီးခင္းပါ)
အရွည္လိုက္လွီးထားတဲ့ သခြားသီး ၊ မုန္လာဥနီ ၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း(ျပဳတ္ထားတယ္) ထည့္ျပီး လိပ္ထားတာပါ
(ေထာပတ္သီး ၊ ဂဏန္းေခ်ာင္း ၊ ၾကက္ဥေၾကာ္ ေတြလည္း ထည့္လို႔ရပါတယ္)

ထမင္းလိပ္ျပီးရင္ ဓါးထက္ထက္နဲ႔ လွီးရပါတယ္ ၊ (ဓါးမွာ ထမင္းေတြ ေပသြားရင္ ေရေဆး၊ ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ျပီးမွ ျပန္သံုးပါ)
ေရစိုရင္ ေရညိွက ျပဲသြားတတ္ပါတယ္ ၊ ေရညိွေျခာက္လြန္းရင္လည္း လိပ္လို႔ မေကာင္းပါဘူး ၊ ေရေႏြးေငြ႔ နည္းနည္းရိုက္ေပးရင္ အဆင္ေျပပါတယ္
တစ္ေယာက္စာဆိုရင္ ၾကက္အူေခ်ာင္းတစ္ေခ်ာင္း ၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ သခြားသီးက အရွည္လိုက္လွီးထားတာ တစ္စိတ္စီေလာက္ဆို ရပါျပီ
အဆာေရာ၊ ထမင္းေရာ သိပ္အမ်ားၾကီး မထည့္ရပါဘူး ၊ လိပ္လို႔အဆင္ေျပေအာင္ပါ ။
*******************************************************************************************
Simple roll of sushi with cucumber, carrot and sausage.
It reminds me of one sweet day :)
Enjoy :)
8 comments:
သိတ္ေတာ္တာဘဲ။
ဟုတ္တယ္ ကိုယ့္ဘာသာလုပ္စားတာ ေကာင္းတယ္။
က်ေနာ့ fast food ပါ
korea မွာ ပူပူေလာင္ေလာင္ မစားတတ္သူအတြက္ အစင္အေျပဆုံးေလးပါ
ဆူရွိေလးကစားခ်င္စရာေလး.. ျဖတ္ထားတာေလးလွတယ္.. တိကနဲ႔ ဘဲ ေနမွာ.. း)...
ေတာ္လိုက္တာမေလေၿပေရ စူရွီကစားခ်င္စရာေလး ေထာပတ္သီးလည္းလုပ္စားဦးမယ္ တခါမွလုပ္မစားၾကည့္ဖူးဘူး
ဟင့္ လာလည္မယ္။ေၿပာ လိပ္စာ။
ဆူရွီစားခ်င္ေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ ......လုပ္နည္းယူသြားၿပီ..................
ေတာ္ခ်က္ ေတာ္ခ်က္။ လွလုိ႔ မစားရက္ဘူးေနာ္။ အလွပဲၾကည္႔ေနတာ ေကာင္းတယ္။ ဆာေနေတာ႔လဲ စားခ်င္တယ္ကြယ္။
Post a Comment