Myanmar style rice snack
ကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ ပထမဆံုး မုန္႔လံုးၾကီးပါ
ငယ္ငယ္တုန္းက အေမ့ကို ေမးဖူးတယ္ ၊ မုန္႔လံုးၾကီးဆိုျပီး ဘာလို႔ ခပ္ျပားျပား ျဖစ္ေနတာလဲ လို႔ .. း)
အခုမုန္႔ကိုေတာ့ လံုးလံုးေလး ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ထားတယ္
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ကို ေရနဲ႔နယ္ (မုန္႔ႏွစ္ကို မာမာေလးနယ္မွ မုန္႔လံုးလို႔ေကာင္းပါတယ္ )
အုန္းသီးမႈန္႔နဲ႔ သၾကားနယ္ျပီး အဆာသြပ္ ၊
ဆီမ်ားမ်ား ၊ မီးေအးေအးနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္
အုန္းသီးအစား ပဲယိုထည့္လည္း ရပါတယ္ ၊ ဒါေပမဲ့ ၾကိဳက္ဘူး
********************************************************************************************
It is one of Myanmar style rice snacks made with glutinous rice flour, shredded coconut and sugar.
+ Add certain amount of water to rice flour to make a paste. Be sure not to add too much water.
+ Mix shredded coconut with sugar.
+ Stuff coconut into flour paste.
+ Fry and enjoy :)
Friday, July 17, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ကိုနယ္ရင္ ဘာမွမထည့္ရဘူးလားဟင္.. ပြလာဖို႕ေလ
သၾကားအမ်ားႀကီးနဲ႔ နယ္ထားတာလားဟင္။ ခ်ဳိရင္ မစားႏုိင္လုိ႔။ ဖဲ႔ထားတဲ႔ တစ္ျခမ္းေတာ႔ စားသြားတယ္။
ေထာပတ္သီးလည္းပဲနဲ့ၾကိဳက္ဘူး အုန္းသီးနဲ့ပဲၾကိဳက္တယ္ တစ္လံုးယူစားသြားတယ္ :)
ပဲနဲ့လည္းၾကိဳက္တယ္။ အုန္းနဲ့ဆို ေပါက္ဆီၾကိဳက္တယ္။ ယိုးဒယားေကာက္ညင္းမႈန္ ့နဲ ့ဆို ရတယ္မလားဟင္
ကူးကူး ဟင္းခ်က္နည္းစာအုပ္ထဲမွာေတာ့ စားေဆာ္ဒါကို ေရေႏြးဆူတစ္ဇြန္းနဲ႔ေဖ်ာ္ ၊ မုန္႔ႏွစ္နဲ႔နယ္ျပီး နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါတဲ့
ေလေျပေတာ့ မလုပ္လုိက္မိဘူး :D
အစ္မမိုး သၾကားသိပ္မမ်ားပါဘူး၊ ခ်ိဳရံုေလးပါ
ေထာေထာ အၾကိဳက္တူတယ္ေနာ့
စုဘူးေရ ေလေျပလည္း အဲဒီ ေကာက္ညင္းမႈန္႔နဲ႔ပဲ လုပ္တာပါ း)
ေတာ္လုိက္တာ.. တခါမွ လုပ္ဖုိ႔ေတာင္ စိတ္ကူးမၾကည့္ဖူးဘူး
အဟီး ေတာ္တာဟုတ္ဘူး အစားပုပ္တာ အစ္မေမ
လုပ္စားဖူးတယ္။ထန္းလၽႊက္နဲ႔ပိုၾကိုက္တယ္။
အေၾကာ္ေကာ၊အၿပဳတ္ေကာ။ေကာင္းညွင္းထုပ္ကိုလည္း ပဲထုပ္၊ငွက္ေပ်ာသီး
ထုပ္လုပ္စားတယ္။ဘေလာ့မေရးခင္၊သားေလးမေမြးခင္က။
အခုေတာ့မအားလို႔ မလုပ္ၿဖစ္တာၾကာၿပီ။
ၾကိဳက္တယ္..အုန္းသၾကားနဲ႔..
ဒါမဲ့ ..လုပ္စားၾကည့္ဖို႔ေတာ့ ဘယ္ေတာ့မွ စိတ္မကူးမိေပါင္..
ဟိ
Post a Comment