Pages

Thursday, July 30, 2009

Colorful Rice Balls :)


ငယ္ငယ္တုန္းက တရုတ္ဇာတ္လမ္းတဲြတစ္ခုမွာ ေတြ႔ဖူးတဲ့ မုန္႔ေလးပါ ၊ ဘာမႈန္႔နဲ႔လုပ္မွန္း မသိရဘူးေပါ့ ၊ အျမင္နဲ႔ပဲ မွန္းျပီး လုပ္ရတာပါ ၊ အခုေတာ့ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔နဲ႔ လုပ္ထားပါတယ္ ၊
သၾကားကို ေရေဖ်ာ္ ၊ ဆားနည္းနည္းေလးထည့္ ၊ ခြက္ေတြထဲ အညီအမွ်ခဲြထည့္ပါတယ္ ၊ ကိုယ္ဆိုးခ်င္တဲ့ အေရာင္ကို ခြက္ေလးေတြထဲ ႏွစ္စက္ေလာက္ထည့္ျပီး ေမႊပါတယ္ ၊ အေရာင္နဲ႔ အရသာ ရျပီဆိုေတာ့ အဲဒီေရနဲ႔ မုန္႔ႏွစ္နယ္ပါတယ္ ၊ ျပီးရင္ေတာ့ ကိုယ္ၾကိဳက္သလို ကစားလို႔ ရပါျပီ ... း)

ၾကက္ဥ ၊ ေရႊဖရံုသီး ၊ ေဘာလံုး ပံု .. စိတ္ကူးတည့္သလို မုန္႔ႏွစ္အေရာင္မ်ိဳးစံု ပူးျပီး လံုးလိုက္ပါတယ္
ဥပမာ ၾကက္ဥပံုဆို အတြင္းက မုန္႔ႏွစ္အဝါ ၊ အျပင္က မုန္႔ႏွစ္အျဖဴ ေပါ့

စိတ္တိုင္းက် ကစားျပီးရင္ေတာ့ မုန္႔လံုးေရေပၚလိုပဲ ျပဳတ္ ၊ ေရေပၚ ေပၚလာရင္ ဆယ္ျပီး ေရေအးနဲ႔စိမ္ ၊
ဒီတိုင္းစားရင္ အီေကြ႔နဲ႔ အရသာဆင္ပါတယ္
(တရုတ္ကားထဲက မင္းသမီးကေတာ့ ဆီနဲ႔ အဲဒီမုန္႔လံုးေတြကို ေၾကာ္ပါတယ္ ၊ ေၾကာ္လိုက္ရင္ အေရာင္ေပ်ာက္ျပီး ညိဳသြားလို႔ ျပဳတ္ပဲ ျပဳတ္လိုက္တာပါ)
*******************************************************************************************
အုန္းႏို႔ရည္ ပ်စ္ပ်စ္ၾကိဳ ၊ သၾကားရည္ၾကိဳ ၊
မုန္႔လံုးေတြကို သၾကားရည္ထဲထည့္ ၊ အုန္းႏို႔ပ်စ္ပ်စ္ဆမ္းျပီး စားတဲ့နည္းလည္း စာအုပ္တစ္အုပ္ထဲမွာ ေတြ႔ပါတယ္
သူကေတာ့ မုန္႔ႏွစ္ကို အေရာင္မဆိုးပါဘူး ၊ ဆန္မႈန္႔နဲ႔ လုပ္တာပါ ၊ ၾကက္ဥျပဳတ္အလံုးလိုက္လည္း ထည့္ပါတယ္
********************************************************************************************
Just playing with colors and flour :)
Enjoy !!!

4 comments:

Anonymous said...

ဒါေလးကေရာ ဘယ္လိုလုပ္ထားတာလဲ ဘာေတြနဲ့လုပ္ထားတာလဲ (တကယ္မသိပါ) ခ်စ္စရာေတာ့ေကာင္းသည္ ေရာင္စံုနဲ့
ေထာေထာ

sskyAw said...

nice!!! how to make these rice balls!!! I also want to try :)

မိုးေကာင္းသူ said...

လွတယ္ဗ်ဳိ႕။

လၿပည္႔ရိပ္ said...

စားစရာစားရမယ့္အရသာထက္ ဓာတ္ပံုက ပိုလွေနလို႔ အလွၾကည့္တာပဲေကာင္းပါတယ္.... :)

Post a Comment