Pages

Saturday, June 20, 2009

ပဲျပားပုစြန္ဟင္းခ်ိဳ

Bean curd soup


ပဲျပားကို ၾတိဂံတံုးေလးေတြတံုး ၊ အက်ယ္ဆံုးမ်က္ႏွာျပင္မွာ ပုစြန္အစာထည့္ဖို႔ ဇြန္းနဲ႔ ေဖာက္ပါတယ္
ပုစြန္ကို ေတာက္ေတာက္စင္း၊ ဆား ၊ ငရုတ္ေကာင္းတို႔နဲ႔နယ္ျပီး ေဖာက္ထားတဲ့ ပဲျပားထဲကို အစာသြပ္ပါတယ္
ေရေႏြးဆူေအာင္တည္ ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ ခတ္
အစာသြပ္ထားတဲ့ ပဲျပားေတြထည့္ျပီး က်က္ေအာင္ ခဏထားပါတယ္
knorr ဟင္းခ်ိဳခဲ ထည့္လို႔ရပါတယ္
ဟင္းခ်ိဳအိုးခ်ခါနီးမွာ ေရမုန္ညင္းခက္ေလးေတြ ထည့္ပါတယ္
မွန္ေရာင္ေလးေနာ္ း)

******************************************************************************************
Just a soup of bean curd (stuffed with minced prawn)

7 comments:

ျမဴးသွ်ရီ said...

ေလေျပေရးးးးး

လွလိုက္တာ စားေတာင္စားရက္ဖူးရယ္ေလ
ေလေျပ ့နားေနခ်င္လိုက္တာ
ဓါတ္ပံုလွလွေလး ရိုက္ခံခ်င္တယ္သိလား
ခင္တဲ့
ျမဴးေလး

Mae said...

ေကာင္းလုိက္တာ

Shinlay said...

ပဲျပား ဟင္းနည္းသစ္ ရတာ ေက်းဇူးပါ။

khin oo may said...

nice idea and presentation

ေဇာ္ said...

အားပါး
သိတာ ေနာက္က်လုိက္ေလျခင္းရယ္ဗ်ာ။
က်ေနာ္က ဟင္းခ်က္တတ္တာဟုတ္ဘူးရယ္ဗ်။
အေတာ္ပဲ။ ေန႕တုိင္း အေဟာင္းေတြျပန္ေမႊျပီး ခ်က္ၾကည့္ရမယ္။
မရလုိ႕ကေတာ့ ေျပေျပ႕နားကပ္ျပီး နားပူနာဆာလုပ္ရမယ္။
ရတယ္ဟုတ္ေနာ္။ အဟဲ။ =)

ေဇာ္။

မိုးေကာင္းသူ said...

ပဲျပားကုိ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးတစ္ခု၊ အစ္မတစ္ခုစားသြားတယ္ေနာ္။

ၾကံခင္းသား said...

good

Post a Comment