Pages

Friday, June 19, 2009

ဝက္သား ငါးဆုပ္လံုးခ်က္

Minced pork balls with tomato paste


ဝက္သားၾကိတ္ထားတာကို ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နႏြင္း ၊ မဆလာ ၊ ဆား တို႔နဲ႔နယ္ ၊
အလံုးေလးေတြလံုး ၊
ျဖဴသြားေအာင္ ဆီထဲမွာ သာသာေလး လွိမ့္ ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ဆီသတ္ ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္ အႏွစ္ရေအာင္လုပ္
ဝက္သားလံုးေတြပါ ထည့္ေမႊ
ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး တည္ပါတယ္



ေရနည္းနည္းက်န္ရင္ ဟင္းအိုးခ် ၊ လွီးထားတဲ့ နံနံပင္နဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး အုပ္လိုက္တယ္ း)
********************************************************************************************
Mix the minced pork with shredded garlic, ginger , spicy powder and add some salt.
Shape into balls and fry for about 2 minutes.
Fry shredded garlic and onion , add sliced tomato and make tomato paste.
Add pork balls , 3 cups of hot water and cook.
Garnish with chili and coriander leaves.

2 comments:

ျမဴးသွ်ရီ said...

ေလေျပေရ.............

၀က္သားမစားဖူရယ္ေလ
ဒါေပမဲ့ေငးသြားတယ္သိလား
စားေကာင္းမဲ့ပံုပဲေနာ္ေလေျပ
တ့ာတာ
ခင္တဲ့
ျမဴးေလး

khin oo may said...

20 Jun 09, 12:35 AM
kom: လြယ္တယ္ လုပ္ေနက်။
19 Jun 09, 10:50 PM
လြတ္ျငိမ္းေလေျပ: မမ ပုစြန္ကိုင္ရတာ အလုပ္မရႈပ္ဘူးလား
19 Jun 09, 10:46 PM
kom: ေနာက္ဆံုးေတာ႕လဲပဳစြန္ဘဲဝယ္ခဲ႕ေတာ႕တတယ္
19 Jun 09, 10:46 PM
kom: ဒီေန႕ဘဲဝက္သား က်ိတ္ထားတာကုိ ဝယ္မလားသတိရတယ။္
19 Jun 09, 10:45 PM
kom: ပုန္းရည္ၿကီးသြားဝယ္မယ္ကါြ
19 Jun 09, 10:45 PM
kom: ေကာုငး္မဲ႕ပံုဘဲ ရဲရဲမၿကည္႕ဝန္႕ဘူး။

Post a Comment