ၾကက္ဆီထမင္း ရိုးရိုးေလး လုပ္စားပါတယ္
း)
စားၾကပါဦး
ခ်က္နည္းေရးပါလို႔ ေျပာၾကလို႔ ကိုယ္လုပ္စားတဲ့ ပံုစံေလးကို ေရးလိုက္ပါတယ္
လြယ္လြယ္ပဲခ်က္တာပါ
အရိုးထုတ္ထားတဲ့ ၾကက္ေပါင္သား (အေရခံြပါတဲ့ဟာ) ကို ေရခပ္မ်ားမ်ား၊ မီးေအးေအးနဲ႔ ျပဳတ္ပါတယ္
ျပဳတ္ရင္ အေရခံြကို ေအာက္ဘက္က ထားပါတယ္
ေရခန္းျပီး ဆီထြက္လာရင္ မီးေအးေအးမွာ နည္းနည္းၾကာေအာင္ ထားပါ
အဆီလိုခ်င္လို႔ပါ
အေရခံြ မာလာျပီ ၊ ဆီကုန္ေလာက္ျပီ ဆိုရင္ေတာ့ မီးဖိုေပၚက ခ်လို႔ရပါျပီ
အေရခံြကို ခြာ ၊ လက္ညိွဳးေလာက္ ၾကက္သားတံုးေလးေတြရေအာင္ ဓားထက္ထက္နဲ႔ လွီးပါတယ္
(ေလေျပကေတာ့ အေရခံြကို ၾကက္ဆီထမင္းထဲ မထည့္ေတာ့ပါဘူး)
ခ်က္ျပီးသားထမင္းကို ကိုယ္စားမယ့္ပမာဏေလာက္ယူ ၊
ၾကက္ဆီ ၊ ခရုဆီနည္းနည္း ၊ တရုတ္ငံျပာရည္အျပစ္ နဲ႔ နယ္ပါတယ္
ပံုေဖာ္ဖို႔ ပန္းကန္လံုးထဲ နယ္ထားတဲ့ ထမင္းထည့္ ၊ ခပ္ဖိဖိေလးသိပ္ျပီး စားမယ့္ပန္းကန္ထဲမွာ ေမွာက္ခ်လိုက္ပါ
လွီးထားတဲ့ ၾကက္သားကို ေရေႏြးပူပူထဲ ခဏထည့္စိမ္ ၊ ျပီးေတာ့ ပံုေဖၚထားတဲ့ ထမင္းေပၚ တင္ပါ
ငရုတ္ဆီ နည္းနည္း ၊ တရုတ္နံနံ ၊ သခြားသီးစိတ္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္အကြင္း ေတြ အျမင္လွေအာင္ စီထည့္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ
(မုန္လာဥနီကို ပန္းပြင့္ပံုေဖၚထားတာနဲ႔ ၊ ၾကက္သြန္နီကြင္း ေတြလည္း ထည့္လို႔ရပါတယ္)
ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္တဲ့အႏွစ္နဲ႔ ခ်က္လည္းရပါတယ္ ၊ မခ်က္ဖူးေသးပါဘူး
တစ္ခ်ိဳ႕ က ၾကက္ကင္ (Roasted Chicken) နဲ႔ လုပ္ပါတယ္ ၊ အခု သံုးထားတာက ၾကက္ျပဳတ္ (Steamed Chicken)ပါ
******************************************************************************************
Just my simple recipe ... Chicken Rice :)
* Boil the chicken , some oil will released from chicken fat.
* Mix rice with this chicken oil , soy sauce and oyster sauce.
* Shape this rice with a bowl.
* Cut the chicken into slices.
* Put these chicken slices on the rice and garnish with cucumber, tomato, onion , carrot and fresh coriander leaves.
Wednesday, June 10, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
လြတ္ျငိမ္းေရ..
ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္နည္းေျပာျပအုန္းေလ..
ခ်က္စားၾကည့္ခ်င္လို႔ပါ..
ေက်းဇူး....
ေကာင္းမယ့္ပုံပဲ၊ စားခ်င္တယ္
လာစားသြားျပီေနာ္
ဓါတ္ပံုရိုက္လာသင္ခ်င္တယ္
ဘယ္ခ်ိန္အားလဲဟင္း????/
အကုန္စားသြားတယ္။
ဓာတ္ပုံ ရုိက္ထားတာေတာ႔ ရွယ္ပဲ။
အစ္မတင္တဲ႔ ဓာတ္ပုံေတြနဲ႔ နင္လား ငါးလားပဲ။
:D
ညီမေလး ျမဴးလုိပဲ ဘယ္အခ်ိန္အားလဲဟင္။ ဓာတ္ပုံရုိက္ ပညာ လာသင္ရေအာင္လုိ႔။
Post a Comment