Pages

Monday, June 22, 2009

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္

Fish and tomato paste (salty , sour and spicy :)

ငါးပိရည္ဆိုတာ ျမန္မာလူမ်ိဳး ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ၾကိဳက္ၾကတဲ့ အစားအစာပါ
ေသြးတိုးရွိလို႔ အငန္ေရွာင္ရတဲ့သူေတြ (အိမ္က ေမေမ လည္းပါတယ္ း) က်ေတာ့ ငါးပိ မစားရေတာ့ဘူး
ဒါေၾကာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ ေလးပဲခ်က္ျပီး ႏွစ္သိမ့္လိုက္ပါတယ္

ငါးကို နႏြင္း၊ ဆား ၊ ဂ်င္း ထည့္ျပီး ေရနည္းနည္းနဲ႔ျပဳတ္ ၊ အသားႏႊင္ထားတယ္
ခရမ္းခ်ဥ္ ၊ ငရုတ္သီး ၊ နံနံပင္ လွီးထားတယ္

ဆီပူလာရင္ နႏြင္းနဲ႔ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ထည့္ျပီး အေရာင္တင္တယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ငါး ထည့္ေမႊတယ္
ခရမ္းခ်ဥ္ အႏွစ္က်လာျပီး ငါးနဲ႔ သမသြားျပီဆိုရင္ အရသာျမည္းပါတယ္
(ငန္ျပာရည္ ငါးစက္ေလာက္ ထည့္လိုက္တယ္ း)
အရသာ ျမည္းျပီးရင္ အိုးကို မီးဖိုေပၚကခ်ျပီး နံနံပင္နဲ႔ ငရုတ္သီး အုပ္လို္က္တာပါပဲ

သခြားသီးေလးနဲ႔ တို႔စားေနာ္

း)
******************************************************************************************
Boil fish with some water , ginger and salt , and debone it.
Slice tomato, chili and coriander leaves.
Make the pan hot, add some oil and chili powder.
Add tomato, fish and stir until they become paste.
Taste the paste and add some salt if desired.
Garnish with chili and coriander leaves.
Lovely Myanmar dish :)

5 comments:

Anonymous said...

မအားဘူးေလေျပ
ဒါေပမဲ့ ေလေျပ ့လက္ရာေလး
ျမဴးပဲအရင္စားခ်င္တာ္လွလို႔
အကုန္ မသြားျပီသိလား

ခင္တဲ့
ျမဴးေလး

မိုးေကာင္းသူ said...

ငါးပိခ်က္နဲ႔သခြားသီး အတုိ႔ စားသြားပါတယ္။ အိမ္က ထမင္းၾကမ္းေလးေတာ႔ ယူလာခဲ႔တယ္။

mae said...

ငါးနဲ႔ ခ်က္တယ္လား၊ အိမ္မွာေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ပဲ ခ်က္တယ္၊

ငါးေတြေတာင္ ရွိတယ္၊ ေမႊမလုိ႔ကုိ စပါးလင္ဝယ္မရလုိ႔ ေစာင့္ေနတာ၊ ဒီလုိ ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္၊ စားခ်င္စရာေလး၊ ဗုိက္ဆာသြားၿပီ

khin oo may said...

ူlove you always/

Anonymous said...

ၿမဴးေလးအကုန္စားသြားနဲ့ေလ ေထာပတ္သီးတို့စားဖို့ထားပါဦး မမမိုးေကာင္းသူယူလာတဲ့ထမင္းၾကမ္းေလးနဲ့တူတူကပ္စားသြားတယ္ :)
ခ်က္ေကၽြးဘူးတဲ့အဖြားလက္ရာကိုသတိရသြားၿပီမေလေၿပ

avocado

Post a Comment