Friday, June 12, 2009
ပုစြန္ေၾကာ္ (Fried Prawns)
ဒီပုစြန္ေလးေတြကို
ဒီမုန္႔ႏွစ္ထဲထည့္ေၾကာ္တာ
ဒီလိုေလး ျဖစ္သြားသတဲ့ကြယ္
း)
မုန္႔ႏွစ္ ျပစ္ျပစ္ေလး ေဖ်ာ္ပါတယ္ (ဒါမွ ပုစြန္ေၾကာ္က လံုးလံုးေလး ျဖစ္ေနမွာ) ၊
တရုတ္ငံျပာရည္ အျပစ္ (အေရာင္လွေအာင္) နည္းနည္းထည့္ပါတယ္ ၊ နည္းနည္းပဲထည့္ေနာ္
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔လည္း နည္းနည္းထည့္တယ္ (ေမႊးေအာင္ေပါ့)
အရသာအတြက္ ဆားနည္းနည္း ၊ အခ်ိဳမႈန္႔နည္းနည္း ထည့္ပါတယ္
အေဒၚဆို ပုစြန္အျမီးက ဆူးခြ်န္ေလးပါ ခ်ိဳးခိုင္းတယ္ (စားရင္ စူးမွာစိုးလို႔တဲ့ း)
မုန္႔ႏွစ္လုပ္ဖို႔
+ tempura အမႈန္႔ဆိုျပီး ေရာင္းတာရွိပါတယ္ ၊ အဲဒါသံုးလည္း ရပါတယ္
+ ယိုးဒယားမယ္ လို၊ ေရႊလိပ္ျပာလို အေၾကာ္ေၾကာ္ဖို႔ စပ္ျပီးသား အမႈန္႔ေတြလည္း ရွိပါတယ္
+ ကိုယ့္ဘာသာ စပ္ခ်င္ရင္ေတာ့ ဂ်ံဳမႈန္႔ ၅၀ % ၊ ေကာ္မႈန္႔ ၃၀ % ၊ ဆန္မႈန္႔ ၂၀ % ေရာျပီးသံုးလို႔ရပါတယ္
( အဲဒါ ေရႊလိပ္ျပာရဲ႕ အခ်ိဳးပါ ၊ ေၾကာ္ၾကည့္ျပီးျပီ ၊ ေကာင္းပါတယ္)
ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ရေအာင္ မီးေအးေအးမွာ ၾကာၾကာေၾကာ္ပါတယ္ ၊ တူးေတာ့ မတူးေစနဲ႔ေပါ့ း)
******************************************************************************************
Simply fry prawns with tempura paste :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
ညီမေလး ေခၚတာနဲ႔ အရင္ဆုံးပဲ ေရာက္တယ္ ။ :D စားပလုိက္မယ္။
ဂလု
ဒီ ပုဇြန္လုံးလုံးေလးကို ဘယ္လုိေၾကာ္တာလဲဟင္..
အဲလုိ လုံးလုံးေလးျဖစ္ေအာင္ အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားမွ ျဖစ္မယ္ထင္တယ္ေနာ္..
ဒီေန႔ ေၾကာ္တာ အ၇သာေကာင္းေပမဲ့ လုံးလုံးေလး မျဖစ္ဘူး.. အိုးအျပားနဲ႔ေၾကာ္တာေၾကာင့္လည္းပါမယ္ထင္တယ္ေနာ္..
မိုးေျပးေရ
ဒီေန႔မွ မိုးေျပးေရးခဲ့တဲ့ comment ကို ေတြ႔လို႔ေနာ္
အေၾကာ္ေတြကို လံုးလံုးေလး ျဖစ္ခ်င္ရင္ အိုးထဲထည့္ျပီး ေၾကာ္စအခ်ိန္မွာ အေၾကာ္ကို ေယာင္းမေလးနဲ႔ ဆီထဲမွာ ဟိုဘက္တြန္းလိုက္ ဒီဘက္တြန္းလိုက္ လွိမ့္ေပးေနပါ း) ကြ်န္မတို႔ ဆန္မုန္႔ႏွစ္အမာကို လက္ဖဝါးႏွစ္ခုၾကား ထည့္လွိမ့္ရင္ မုန္႔ႏွစ္လံုးလံုးရွည္ရွည္ေလး ရသလိုပဲေပါ့
Post a Comment